onsdag 18 juli 2012

1000 besökare!


Det var inte länge sedan jag kastade mig in i blogvärlden och redan har över 1000 besökare hittat hit. Underbart roligt! 
Jag firar det med en kavalkad av gubben i klematisen :)


Den 1:e Juli upptäckte fröken Grep att vi hade en glad liten filur bland våra klematisknoppar.



När jag följde upp hur han mådde den 10:e såg han lite generad ut och inte fullt så glad. 



Redan ett par dagar senare (14/7), tycker jag att han har piggnat till något. Visserligen ännu rödare i ansiktet, men lite nöjd ändå med sin prins-krona på huvudet.



Idag tycker jag att han ser lite hålögd ut. Kanske får vår prins för lite sömn, kanske är  han och rumlar runt på sena grillkvällar.



Tack alla som har besökt min trädgård här på bloggen! Skriv gärna en rad så jag vet vilka ni är - så himla nyfiken!

onsdag 11 juli 2012

projekt och planer

Jag är inte precis känd för att starta ett projekt i taget och tyvärr inte heller alltid avsluta dem särskilt snabbt, men idag har det i alla fall jobbats en del på ett par projekt.

Min snälle man snickrade en låda till mina taklökar. Jag plastade insidan, fyllde med jord och satte ett nät över för att hålla lökar och jord på plats. Därefter planterade jag mina växter som jag köpte för evigheter sedan. Planen är att de nu ska rota sig ordentligt och sedan ska lådan upp på väggen som en tavla. Fortsättning följer.



Ett annat litet projekt var att gjuta en trampsten i betong. Även här hjälpte herr Grep till. Faktum är att han faktiskt gjorde det mesta - snickrade ramen, jämnade till marken, blandade betongen och fyllde ramen. Jag la dit ormbunksbladet och dokumenterade.... Om två dagar får vi se slutresultatet och om vi har knytt som springer runt i trädgården på nätterna.




Längst ner i trädgården har vi en remsa gräs som inte är någon vacker syn. Det är torrt och soligt och det trillar ner miljarder kottar här. Trots att herr Grep är en gräsmatte-kramare av rang, har han gett tummen upp för annan vegetation här! Jag funderar på att anlägga en äng :) Det finns fantastiska fröblandningar och underhåller är minimalt. Man slår ängen med lie en gång och året, låter gräs och blommor ligga ett par dar  så det hinner fröa av sig och sedan kan man slänga det i komposten.



Måste visa en mycket lågväxt hyacint som blommar. Den kommer från en julgrupp och planterades ut i våras.



Nya vackra knoppar är på väg. Jag gillar den symmetriska Rudbeckian.



Hittade en liten besökare i min ros. Hoppas att han inte tar en tugga.



Upptäckte hur fin mina tagetes matchar tobaksblomman. Samplantera nästa år kanske...



Den lille glada klematisknoppen verkar ha blivit lite generad eller något. Han ser inte riktigt lite glad ut längre heller. Hoppas att han piggnar till när blomman slår ut.





torsdag 5 juli 2012

Härlig blandning

Nu blommar en massa olika växter i min rabatt närmast uteplatsen. Rosen Madam Louise Odier, klematisen Princess Diana (som jag trodde hade dött), stjärnflocka och oregano. Även om mina allium inte blommar längre tycker jag att fröställningarna är fina.



Bladen är lite tuggade, men det låtsas jag inte om.



En uppdatering av min tomatodling. Måste påminna mig själv om att inte sätta fem plantor i zinkbaljan nästa år och att vara flitigare med att tjuva de plantor jag sätter.


Precis nedanför zinkbaljan har en lupin försått sig mellan stenarna. Jag nänns inte ta bort den eftersom jag är så imponerad av hur tålig och envis den är...

En liten jämförelse från den 11 maj och den 29 maj...



måndag 2 juli 2012

Vilka godingar

Jag gillar verkligen min stjärnflocka. De blommar mycket och relativt länge och som bonus får man flera nyanser av lila på samma växt. En ny favoritväxt på gång, helt klart. Nästa säsong ska jag prova fler sorter.


Jag tog frön från mina plantor i fjol, men jag har inte lyckats få dem att gro. Är de svår att driva upp själv?


söndag 1 juli 2012

Glad

Visst blir man glad av knoppar i skir grönska. Och ännu gladare om de ler tillbaka :)


Hoppas att solen skiner på oss även nästa vecka!